Nikki Kristiansson

Precis som träning bör vara roligt ska mat vara gott, att äta ska kännas bra. Vi behöver äta för hjärta, hjärna och kropp. Mitt motto vad gäller kost (eller mat som jag hellre kallar det) är att ”det går att äta allt, men inte alltid”.

Jag är legitimerad dietist med en magisterexamen inom kostvetenskap med inriktning mot idrottsnutrition. Bra mat för dig som tränar eller vill gå ned i vikt är områden som mitt dietisthjärta slår extra hårt för. Jag är utbildad personlig tränare, kostrådgivare och hälsoinformatör via The Academy och har läst flertalet kurser inom idrottspsykologi. Det bor även en sprudlande gruppträningsinstruktör inom mig.

Som yngre tillbringade jag många timmar på handbollsplanen och friidrottsarenan. Idag består min egen träning av en hel del dans, högintensiva pass som alltid får mig att undra varför jag satte min fot i salen eller bara helt vanlig lekfullhet, så som att stå på huvudet, på gymmet eller hemma.

När jag presenterar mig som dietist brukar jag lägga till att jag äter choklad. Jag tror inte på förbud och strikta dieter.

Mina ledord är matglädje, balans och långsiktighet.